[Koniec] ORP Ślązak (L26) 1:200 WAK
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] ORP Ślązak (L26) 1:200 WAK
Cóż mogę dodać po moich poprzednikach.
Naprawdę dobra robota
Naprawdę dobra robota
Kleje bo lubię!!!
Dzięki chłopaki.
A co do tratw Jarek to daj mi jeszcze szansę, słowo się rzekło to będą poprawione tyle, że armatki miały priorytet
Pozdr
Piotr
A co do tratw Jarek to daj mi jeszcze szansę, słowo się rzekło to będą poprawione tyle, że armatki miały priorytet
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
Kolejny świetny destroyer w ostatnim czasie.
Na szczególną uwagę zasługuje retusz - praktycznie wyeliminowałeś czarne linie.
Napracowałeś się, ale warto było.
Na szczególną uwagę zasługuje retusz - praktycznie wyeliminowałeś czarne linie.
Napracowałeś się, ale warto było.
Dzięki QNiu.
BCG Grzesiu
BTW teflon (zwykła taśma do uszczelniania z brico) ogólnie nie jest przyjemny w obróbce. Sporo go zmarnowałem zanim zaczęło mi coś w miarę wychodzić. Najlepiej pracowac z nim w cienkich rękawiczkach jednorazowych, żeby nie zostawiac odcisków palców. Stępiłem też sporo ostrz, bo mimo, że niby taki cienki to po kilku cięciach zaczynało się "szarpanie" i trzeba było nowe ostrze. Jak już miałem wycięty i gotowy do przyklejenia element to smarowałem BCG miejsce, a potem mięciutkim pędzelkiem dociskałem go i formowałem. Na koniec malowałem XF-2 Flat White i brudziłem delikatnie pigmentem czarnym.
Pozdr
Piotr
BCG Grzesiu
BTW teflon (zwykła taśma do uszczelniania z brico) ogólnie nie jest przyjemny w obróbce. Sporo go zmarnowałem zanim zaczęło mi coś w miarę wychodzić. Najlepiej pracowac z nim w cienkich rękawiczkach jednorazowych, żeby nie zostawiac odcisków palców. Stępiłem też sporo ostrz, bo mimo, że niby taki cienki to po kilku cięciach zaczynało się "szarpanie" i trzeba było nowe ostrze. Jak już miałem wycięty i gotowy do przyklejenia element to smarowałem BCG miejsce, a potem mięciutkim pędzelkiem dociskałem go i formowałem. Na koniec malowałem XF-2 Flat White i brudziłem delikatnie pigmentem czarnym.
Pozdr
Piotr
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
Re: [Koniec] ORP Ślązak (L26) 1:200 WAK
Cześć!
Budowa mojej wizji Ślązaka dobiegła końca.
Róźni się trochę od tego co w wycinance ale wydaje mi się, że dzieki temu było o wiele ciekawiej
To co mnie najbardziej zaskoczyło podczas tej budowy to to, że po dokładniejszym przyjrzeniu się zdjęciom oryginału, można by ten okręt rozrysować jeszcze lepiej, wzbogacając go o detale, którymi różnił się od pozostałej polskiej dwójki. Zresztą część z tych detali spróbowałem, mniej lub bardziej udanie, dorobić w modelu. Troszeczkę też popracowałem nad poczwórną 40tką na śródokręciu, no i na życzenie Jarka poprawiłem tratwy, dziękując jednocześnie za motywację bo jednak było warto do nich wrócić. Model na koniec psiknąłem lakierem półmatowym Mr Hobby Topcoat i się fajnie wszystko wyrównało. Można paczeć i komentować
Pozdr
Piotr
Budowa mojej wizji Ślązaka dobiegła końca.
Róźni się trochę od tego co w wycinance ale wydaje mi się, że dzieki temu było o wiele ciekawiej
To co mnie najbardziej zaskoczyło podczas tej budowy to to, że po dokładniejszym przyjrzeniu się zdjęciom oryginału, można by ten okręt rozrysować jeszcze lepiej, wzbogacając go o detale, którymi różnił się od pozostałej polskiej dwójki. Zresztą część z tych detali spróbowałem, mniej lub bardziej udanie, dorobić w modelu. Troszeczkę też popracowałem nad poczwórną 40tką na śródokręciu, no i na życzenie Jarka poprawiłem tratwy, dziękując jednocześnie za motywację bo jednak było warto do nich wrócić. Model na koniec psiknąłem lakierem półmatowym Mr Hobby Topcoat i się fajnie wszystko wyrównało. Można paczeć i komentować
Pozdr
Piotr
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
- Heinrich Kosmala
- x 164
Super wygląda – ładnie, czyściutko – gratulacje!!!
REWELACJA
Znakomicie zbudowany model. Zazdrość.
Jak robiłeś ratunkowe flotanet (nie wiem jaka to ma nazwę po PL ?).
Znakomicie zbudowany model. Zazdrość.
Jak robiłeś ratunkowe flotanet (nie wiem jaka to ma nazwę po PL ?).
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Sklejacz Maciej
- x 102
Ja wiedziałem, że tak będzie
I wszystko już zostało napisane i powiedziane. Dla oczu prawdziwy miód. Piękna praca, podziwiam.
I zazdroszczę i gratuluję i .... bardzo się cieszę, bo teraz bez żadnych ograniczeń będę mógł podglądać w galerii jak powinien wyglądać mój model... Gorzej, że uświadamia mi też to jak jeszcze droga przede mną.
Szczerze gratuluję i pozdrawiam.
I wszystko już zostało napisane i powiedziane. Dla oczu prawdziwy miód. Piękna praca, podziwiam.
I zazdroszczę i gratuluję i .... bardzo się cieszę, bo teraz bez żadnych ograniczeń będę mógł podglądać w galerii jak powinien wyglądać mój model... Gorzej, że uświadamia mi też to jak jeszcze droga przede mną.
Szczerze gratuluję i pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.