[R/G] Lokomotywa spalinowa 410D 1:25 free
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Lokomotywa spalinowa 410D 1:25 free
Witam.
Bardzo się cieszę, że Wam się moja wersja "Zastala" podoba, tym bardziej, że jak zwykle, to jeden wielki eksperyment.
Co chwilę coś psuję i muszę poprawiać. Cały "brudzing" robiony na czuja preparatami f-y ModellersWorld i kredkami od AK jakoś się udał, bo inaczej byście go nie obejrzeli, dzięki jacobowi nie przesadziłem z efektami, no i, w zasadzie jestem zadowolony.
Heinrich Kosmala Dzięki, nie ścigaj się, rób tak jak Tobie się podoba.
Viking_BB,draccus,Robert_B. Jak zwykle bardzo cenię Wasze opinie.
ArturoKoguczczini Też dziękuję, co do podstawki to jeszcze nie wiem jak to skomponować. Na razie zrobiłem tyle, sorki za zdjęcia z telefonu.
Jak widzicie będzie to wykolejnica od Pawła Adamowicza z Repozytorium PKP i ma być podobna do tej.
Bardzo się cieszę, że Wam się moja wersja "Zastala" podoba, tym bardziej, że jak zwykle, to jeden wielki eksperyment.
Co chwilę coś psuję i muszę poprawiać. Cały "brudzing" robiony na czuja preparatami f-y ModellersWorld i kredkami od AK jakoś się udał, bo inaczej byście go nie obejrzeli, dzięki jacobowi nie przesadziłem z efektami, no i, w zasadzie jestem zadowolony.
Heinrich Kosmala Dzięki, nie ścigaj się, rób tak jak Tobie się podoba.
Viking_BB,draccus,Robert_B. Jak zwykle bardzo cenię Wasze opinie.
ArturoKoguczczini Też dziękuję, co do podstawki to jeszcze nie wiem jak to skomponować. Na razie zrobiłem tyle, sorki za zdjęcia z telefonu.
Jak widzicie będzie to wykolejnica od Pawła Adamowicza z Repozytorium PKP i ma być podobna do tej.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
ORP Żubr,Wodnik,Pruski Parowóz T3,Ls410D
Pozdrawiam
Paweł
-
- x 1
Chyba tylko w jednym miejscu na żywo widziałem wykolejnicę z bambułą - Kostrzyn. (Wg. instrukcji Ie4 powinna być zamykana kluczem.)
Tak to wszędzie automatyka.
Jeśli ci się nie spieszy to mogę pstryknąć trochę fotek.
Tak to wszędzie automatyka.
Jeśli ci się nie spieszy to mogę pstryknąć trochę fotek.
To w Siewierzu tory linii nr 182 z Zawiercia w kierunku Tarnowskich Gór, tuż przed zakładami Elektrolux.
Zdjęcia z 2011r. teraz robią tam rewitalizację linii, to pewnie wszystko jest nowe.
Moja spalinówka ma stać na takiej właśnie bocznicy.
Zdjęcia z 2011r. teraz robią tam rewitalizację linii, to pewnie wszystko jest nowe.
Moja spalinówka ma stać na takiej właśnie bocznicy.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Ja mam taka wykolejnice zamknieta kolo siebie. Nawet w podobnym stanie. Jak chcesz to moge pyknac pare fotek bez problemu. To jest linia nr.30 z zamknieta bocznica na zwirownie w Niemcach.
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
Piotr Rowiński
Witam.
rowin , ArturoKoguczczini Oczywiście, każde zdjęcie przyjmę, bo to podstawa, by zrobić fajny model. Proszę od razu na pozwolenie na publikację w necie.
rowin , ArturoKoguczczini Oczywiście, każde zdjęcie przyjmę, bo to podstawa, by zrobić fajny model. Proszę od razu na pozwolenie na publikację w necie.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Czesc. Podaj mail to Ci wysle te zdjecia. Mozesz z nimi robic co chcesz
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
Piotr Rowiński
F4U Corsair
Piotr Rowiński
- Heinrich Kosmala
- x 164
Hi Piotr,
jeżeli to nie copyright, to jest na pewno sporo zainteresowanych na forum, którzy by się przy okazji też pożywili…
jeżeli to nie copyright, to jest na pewno sporo zainteresowanych na forum, którzy by się przy okazji też pożywili…
Henryku, o pozwolenie na publikację w necie pytałem dla Pawła Adamowicza, on na swojej stronie publikuje w galeriach zdjęcia ze szczegółowym opisem. Galeria z wykolejnicą, jak obiecał, też będzie, sam mu co nieco podesłałem.Galerie
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
- Heinrich Kosmala
- x 164
Z mocnym opóźnieniem gratuluję pięknego wykonania "przechodzonej" spalinówki. Z niecierpliwością oczekuję postępów prac nad wykolejnicą.
Przy okazji chciałbym podziękować wszystkim kolegom za podesłane zdjęcia i zgodę na publikację - zdjęcia dostępne są dla szerszej publiczności w dziale Repozytorium "W obiektywie" tutaj.
Przy okazji chciałbym podziękować wszystkim kolegom za podesłane zdjęcia i zgodę na publikację - zdjęcia dostępne są dla szerszej publiczności w dziale Repozytorium "W obiektywie" tutaj.