Witam.
Chciałem Wam podziękować za miłe słowa oraz, co cenniejsze, za uwagi dotyczące wykonania modelu, no a jeżeli uwagi robią
Robert_B czy
niki68 to trzeba się odnieść.
Co do nitów to faktycznie są za duże, ale chciałem sprawdzić jak wyglądają nity z wygniatanych kółek, mniejszego wybijaka nie miałem a o robieniu kółek zaostrzoną igłą doczytałem później.
Jeśli chodzi o mosiądz to trochę zasugerowałem się panaKierownikową instrukcją, jeszcze pomyślę, ale, w gablotce na szafce taki złotawy będzie się inwestorowi czyli Żonie bardzo podobał. Już brudzing ledwo przeżyła

.
Podwozie to w ogóle część modelu z której jestem najmniej zadowolony chyba zabrakło mi pomysłu na to jak ma wyglądać, naoglądałem się materiałów od pana Googla i filmów od mister You Tuba ale jakoś tak .....

. Zabrakło mi chyba widoku realnie jeżdżącego usmarowanego parowozu by wyrobić sobie zdanie .Może jeszcze usmaruję z lekka dół ale muszę jeszcze poszperać w necie.
Następna będzie chyba Ol49, stoi taka jedna u nas w Częstochowie mam do niej dosyć dobry dostęp , naczytałem się o tym modelu różnych niemiłych rzeczy , cóż zobaczymy ale póki co to muszę zrobić dla Prusaczka podstawkę, tory by Astra28 już zrobiłem, teraz męczę tarcze manewrową z
http://pkprepo.net/tarcza-manewrowa-ksztaltowa/ ale dłubania przy niej tyle, że nie wiem kiedy skończę bo wzrok już nie ten

.
Na koniec kilka zdjęć detali

No to się rozpisałem