[R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Witam wszystkich ostatnio postanowiłem sobie troszkę odpocząć od samego sklejania modeli i spróbować coś sobie zaprojektować, trafiło na miejski niskopodłogowy autobus jaki to się okaże w trakcie (chyba że ktoś zgadnie ) Autobus jest w skali 1:25. Dokumentacje udało mi się zdobyć a i pozwolono mi zrobić masę zdjęć autobusu, zależało mi głownie na zdjęciach od spodu i to się udało dlatego skala 1:25 pewnie gdyby się nie udało skala była by 1:43. Sam projekt jest dosyć daleko rozwinięty teraz pomalutku sklejam to co się udało zaprojektować. Więcej szczegółów kolejnych osłonach.
Ostatnio zmieniony sob kwie 22 2017, 19:17 przez tomo11, łącznie zmieniany 1 raz.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Re: [R] Niskopodłogowiec ;) 1:25 Projekt własny
Solaris Urbino 12?
Ukończone:
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Papier: pomnik Prypeć
Pozdrawiam Michał
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Pozdrawiam Michał
- pawelelka77
- x 108
Oj, będę podglądał. Fajnie, że zabrałeś się za autobus, bo nadal jest to raczej rzadkie zjawisko na naszych forach...skala 1-25 to sporo kartonu :-) powodzenia
Rzeczywiście będzie to Solaris Urbino 12 ale będzie to najnowsze dzieło z Bolechowic czyli IV generacja tego autobusu, model będzie w malowaniu PKM Sosnowiec
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Re: [R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Będę śledzić uważnie.
Faktycznie wizualnie dużo się różni od tych Solarisów, które są w PKM Czechowice.
Koniecznie dodaj logo DAF na silniku ;)
Faktycznie wizualnie dużo się różni od tych Solarisów, które są w PKM Czechowice.
Koniecznie dodaj logo DAF na silniku ;)
Ukończone:
Pozdrawiam Michał
Pozdrawiam Michał
Eloł
Zdobycie dokumentacji zdjęciowej autobusu, a co gorsza jego podwozia to nie lada wyzwanie... A to bardzo wdzięczny obiekt do budowy, jedyny ból w nim tylko taki, że jak już masz te zdjęcia to można zrobić CAŁY autobus Powodzenia i trzymam kciuki. Ciekawy jestem technologii jego wykonania, będę sobie zaglądał.
Pozdrowionka i powodzonka!
Zdobycie dokumentacji zdjęciowej autobusu, a co gorsza jego podwozia to nie lada wyzwanie... A to bardzo wdzięczny obiekt do budowy, jedyny ból w nim tylko taki, że jak już masz te zdjęcia to można zrobić CAŁY autobus Powodzenia i trzymam kciuki. Ciekawy jestem technologii jego wykonania, będę sobie zaglądał.
Pozdrowionka i powodzonka!
Rodzinę tych docierających do wielu krajów autobusów produkuje się w miejscowości Bolechowo, nie Bolechowice. Wiem, bo często tam bywałem
No brawo!, większość tylko gada i krytykuje a ty wziąłeś się za projektowanie, tak trzymaj !! :-)
Będę tu zaglądał, mam nadzieję że tym razem dotrzymasz do końca :-), nie tak jak ja -rozgrzebane relacje a klecę całkiem co innego :-)
Będę tu zaglądał, mam nadzieję że tym razem dotrzymasz do końca :-), nie tak jak ja -rozgrzebane relacje a klecę całkiem co innego :-)
Zgadza się Kierowniku mój błąd oczywiście chodziło mi o Bolechowo ;)
Sam projekt jak już pisałem jest dalece posunięty, więc myślę że dam radę go dociągnąć do końca.