Mi-24D Hind (Kartonowy Arsenał 3-4/2013) by ZŁO SQUAD -KONIEC-
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Hehe... Nie, nie. Mówiąc już całkiem poważnie, jestem pewien że nie jest to żaden przypadkowy obiekt. Takich żółtych przewodów/rurek jest jeszcze kilka i są one puszczone przy burtach w okolicach okien ładowni. Wykonam je później.
Aż takim laikiem nie jestem, żeby takie błedy popełniać. Nie znam jednak konstrukcji Mi-24 na tyle, żeby wiedzieć, co tymi rurkami sobie plynęło. Dzięki za zainteresowanie.
Aż takim laikiem nie jestem, żeby takie błedy popełniać. Nie znam jednak konstrukcji Mi-24 na tyle, żeby wiedzieć, co tymi rurkami sobie plynęło. Dzięki za zainteresowanie.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
- Marcintosh
- x 8
- Marcintosh
- x 8
Pogrzebalem troche i wyjdzie na to ze to bedzie podlaczenie do dodatkowego zbiornika paliwa, ktory moze byc zainstalowany w kabinie.
http://www.skytamers.com/marketplace/eq ... hp?eqid=58
Znalazlem tylko fote Mi17 ale to bedzie to...Main fuel tank in fuselage to rear of cabin, with bag tanks behind main gearbox. Internal fuel capacity 1,500kg; can be supplemented by 1,000kg auxiliary tank in cabin (Mi-24D); provision for carrying (instead of auxiliary tank) up to four external tanks, each 500 litres, on two inner pylons under each wing.
http://www.skytamers.com/marketplace/eq ... hp?eqid=58
Marcintosh - tak to są przewody paliwowe ze zbiorników znajdujących się w podłodze.
Tutaj widać dokładnie ten przewód i wgłębienie w podłodze, jednak przewód nie wchodzi do przedziału mechanika, a zakręca i znika w suficie przedziału desantowego.
Trochę rozjaśnić może też ten rysunek:
http://aviadejavu.ru/Images6/MM/MM-23/0515-04-2-8.jpg
Ta wersja Mi-24 dodatkowy zbiornik paliwa w postaci beczek przewoziła w przedziale desantowym, dlatego też prawdopodobnie przewód paliwowy był odsłonięty, co umożliwiało podłączenie beczek do instalacji paliwowej śmigłowca. Wiem że tak robiono, ale nie jestem pewien czy faktycznie w taki sposób...
Tutaj widać dokładnie ten przewód i wgłębienie w podłodze, jednak przewód nie wchodzi do przedziału mechanika, a zakręca i znika w suficie przedziału desantowego.
Trochę rozjaśnić może też ten rysunek:
http://aviadejavu.ru/Images6/MM/MM-23/0515-04-2-8.jpg
Ta wersja Mi-24 dodatkowy zbiornik paliwa w postaci beczek przewoziła w przedziale desantowym, dlatego też prawdopodobnie przewód paliwowy był odsłonięty, co umożliwiało podłączenie beczek do instalacji paliwowej śmigłowca. Wiem że tak robiono, ale nie jestem pewien czy faktycznie w taki sposób...
NACHTFLUG
No dobra, to wyjaśnione.
Nie mogłem znaleźć takiego zdjęcia jak Schiller pokazał, dlatego przewód nie zakręca w głąb sufitu. Puściłem jego górę intuicyjnie. Ale to bardzo miękki drucik w cieniutkiej izolacji. Można go jeszcze łatwo przyciąć i "dokształcić" u góry.
Dzięki.
Nie mogłem znaleźć takiego zdjęcia jak Schiller pokazał, dlatego przewód nie zakręca w głąb sufitu. Puściłem jego górę intuicyjnie. Ale to bardzo miękki drucik w cieniutkiej izolacji. Można go jeszcze łatwo przyciąć i "dokształcić" u góry.
Dzięki.
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Schiller, jeżeli Laszlo nie ma nic przeciwko wstawiłbyś jeszcze jakieś fotki przedziału desantowego. Charakterystyczne okablowanie, mechanizmy otwierania okien, sufit, czyli takie jakich mało w necie. Myślę, że będzie to ciekawa rzecz dla potomnych!
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Szkoda, że dopiero teraz się okazało, że ktoś ma nieco więcej, niż jest w sieci.
Proponuję założenie wątku w dziale lotniczym ("Skrzydła, śmigła i rakiety") i umieszczenie zdjęć tam.
Będzie to klarowniejsze dla wszystkich a i relacja pozostanie relacją.
Taką mam propozycję.
Proponuję założenie wątku w dziale lotniczym ("Skrzydła, śmigła i rakiety") i umieszczenie zdjęć tam.
Będzie to klarowniejsze dla wszystkich a i relacja pozostanie relacją.
Taką mam propozycję.
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD