[N] Mały Modelarz 10-11-12/2010 Titanic
Moderatorzy: Tomasz D., kartonwork
-
[N] Mały Modelarz 10-11-12/2010 Titanic
Jest już Titanic z MM na razie część pierwsza, gdzie jest sam kadłub, model kosztuje 35 pln, częścizajmują 44 str i opis 10 stron.
-
-
Ja nie kupiłem.
Nadal trzymają mnie emocje, więc sobie napiszę i tutaj.
Grafika do niczego, autor zbyt się pospieszył, ani imitacji podziałów blach, ani rzetelnego podejścia do deskowania pokładu.
Mamy coś takiego:
A bywało, że MM potrafił zaskoczyć, czego sam doświadczyłem nie raz, ale nie teraz.
Czekałem na poprawienie Fly Model nr 153 i się nie doczekałem.
Fly nadal jest nie do pobicia. Będę miał swojego Titanica (bo każdy okręciarz mieć go powinien ;-), ale nie z MM. Oczywiście każdy ma wybór swój.
Nadal trzymają mnie emocje, więc sobie napiszę i tutaj.
Grafika do niczego, autor zbyt się pospieszył, ani imitacji podziałów blach, ani rzetelnego podejścia do deskowania pokładu.
Mamy coś takiego:
A bywało, że MM potrafił zaskoczyć, czego sam doświadczyłem nie raz, ale nie teraz.
Czekałem na poprawienie Fly Model nr 153 i się nie doczekałem.
Fly nadal jest nie do pobicia. Będę miał swojego Titanica (bo każdy okręciarz mieć go powinien ;-), ale nie z MM. Oczywiście każdy ma wybór swój.
-
Kupiłem model. Śruby to porażka. Po pierwsze są czerwone jak reszta poszycia, po drugie środkowa ma 4 zamiast 3 łopatek. Drugi błąd można wybaczyć. Ale pasek na górze burt powinien być złoty a nie czerwony. Napis "TITANIC" na dziobie też.
Kupiłem go dlatego, że ten z Fly Model jest za drogi i za trudny jak dla mnie.
Kupiłem go dlatego, że ten z Fly Model jest za drogi i za trudny jak dla mnie.
- Sędzia_Dread697
Witaj Balrog .
Czy jest możliwe że titanic środkową śrubę miał z 3ma piórami a olimpic z 4ma ? widać na zdjęciu opis jakby kredą na śrubie.
pytam z ciekawości .
pozdrawiam
Czy jest możliwe że titanic środkową śrubę miał z 3ma piórami a olimpic z 4ma ? widać na zdjęciu opis jakby kredą na śrubie.
pytam z ciekawości .
pozdrawiam
'' Jestem sobie prawdą .. fałszem i zagadką też.. '' R.R
aktualnie w stoczni: HMS BOUNTY 1:100 MM.
ostatnio ukończone: Tygrys ausf. I H ''answer".
w planach : pancernik HIEI 1:300
aktualnie w stoczni: HMS BOUNTY 1:100 MM.
ostatnio ukończone: Tygrys ausf. I H ''answer".
w planach : pancernik HIEI 1:300
-
To niech drugi znawca zobaczy to: http://www.encyclopedia-titanica.org/my ... eller.htmlBALROG pisze:widzę że znawca się odezwałdumapolski pisze:Kupiłem model. Śruby to porażka. Po pierwsze są czerwone jak reszta poszycia, po drugie środkowa ma 4 zamiast 3 łopatek.
Masz jakąś gwarancję, że zdjęcia z doku, które pokazałeś to Titanic?