[zapałki] Nina - wyd. Warta
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[zapałki] Nina - wyd. Warta
Witam
Jakiś czas temu zacząłem budować z zapałek model Niny z floty Kolumba na podstawie wydawnictwa Warta...... No i oto moje efekty:
Jakiś czas temu zacząłem budować z zapałek model Niny z floty Kolumba na podstawie wydawnictwa Warta...... No i oto moje efekty:
Witaj na naszym forum.
Benedyktyńska robota.
Z czego zrobiłeś szkielet - tektura, sklejka ?
Jakim klejem przyklejasz zapałki do pianki?
Dlaczego rufa jest koloru fioletowego, a może wiśniowego?
Czy to Twój pierwszy model z zapałek? Jeśli nie, to może zaprezentujesz pozostałe?
No może dość tych pytań.
Benedyktyńska robota.
Z czego zrobiłeś szkielet - tektura, sklejka ?
Jakim klejem przyklejasz zapałki do pianki?
Dlaczego rufa jest koloru fioletowego, a może wiśniowego?
Czy to Twój pierwszy model z zapałek? Jeśli nie, to może zaprezentujesz pozostałe?
No może dość tych pytań.
Witam ponownie i odpowiadam szybciutko:
Szkielet jest zrobiony z tektury potem piankowany - rufa jest dlatego taka, bo poprostu jest nałożona szpachla ..... , bo nie dopełniłem pianką...
Używam kleju stolarskiego Stolkleber - bardzo mocny.....
Kiedyś popełniłem domek z zapałek (teraz jak widać, nie jest piewszej młodości):
Szkielet jest zrobiony z tektury potem piankowany - rufa jest dlatego taka, bo poprostu jest nałożona szpachla ..... , bo nie dopełniłem pianką...
Używam kleju stolarskiego Stolkleber - bardzo mocny.....
Kiedyś popełniłem domek z zapałek (teraz jak widać, nie jest piewszej młodości):
Ja u siebie podczas klejenia daję dużo wikolu, a ponadto jak się coś pojawia - jakaś szczelinka - to ją zalewam klejem właśnie wikolem, a potem jak idzie szlifowanko to wychodzi jak parkiet :-) To takie moje doświadczenie z modeli, które do tej pory miałem przyjemność skleić, tj. Cutty Sark oraz będącego w budowie Vittorio Veneto.
Czuję nieodpartą chęć zbudowania tego cuda - Vittorio Venetto.