Witam. Przymierzam się do opracowania i budowy modelu Groma , z okresu przedwojennego, w skali 1:75. Dlatego poszukuję wszelkich informacji , rysunków lub zdjęć na ten temat. Mam co prawda obie części
monografii, ale na żadnym zdjęciu nie ma konkretów.
podajniki amunicji na Gromie
Moderator: kartonwork
ethernity - z tego co wiem to Grom zatonął ładnych parę lat temu i pewnie nikt nie zdążył narobić kolorowych zdjęć
Jaki okręt przedstawiają zdjęcia które zamieściłeś ?
Czy jest to Błyskawica stojąca w Gdyni (mam nadzieję, że nie walnąłem gupoty i w Gdyni stoi Błyskawica bo Burza poszła na złom chyba).
Jeśli tak to działa są inne niż na Gromie wz.39
Jaki okręt przedstawiają zdjęcia które zamieściłeś ?
Czy jest to Błyskawica stojąca w Gdyni (mam nadzieję, że nie walnąłem gupoty i w Gdyni stoi Błyskawica bo Burza poszła na złom chyba).
Jeśli tak to działa są inne niż na Gromie wz.39
Tempest: masz 100% racji, zdjęcia przedstawiają Błyskawicę stojąca w Gdyni.
Działa rzeczywiście są inne- Grom do końca pozostał przy 120-tkach, na Błyskotce po zatonięciu Groma zmieniono je na 105-tki (chyba). Mimo to pozostawiono stare podajniki amunicji, przez co niestety spadłą szybkostrzelność dział. Jako doraźne rozwiązanie ustawiono na pokładzie kilka parków amunicyjnych...
Chyba że walnąłem głupotę i od początku Grom miał inne podajniki....
Działa rzeczywiście są inne- Grom do końca pozostał przy 120-tkach, na Błyskotce po zatonięciu Groma zmieniono je na 105-tki (chyba). Mimo to pozostawiono stare podajniki amunicji, przez co niestety spadłą szybkostrzelność dział. Jako doraźne rozwiązanie ustawiono na pokładzie kilka parków amunicyjnych...
Chyba że walnąłem głupotę i od początku Grom miał inne podajniki....