|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
VEGETATHEPUPPET

|
Wysłany: Sob Lut 25 2006, 1:47 Temat postu: |
|
|
prosze mnie niedobijac...  _________________ Budowa - Skończona
SPITFIRE mk.Vb Zapraszam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Ziober
|
Wysłany: Pon Mar 06 2006, 16:17 Temat postu: |
|
|
Dla tych, którym się podobały fotki detali Lancastera, teraz taki mały dodatek. Wyjęty "z samolotu" fragment panelu radiooperatora do remontu. Riadio jest "otwarte" i ma wysunięte wnętrze z lampami (zapałka dla porównia wielkości, żeby było widać, iż skrzynka jest w 1:72 - dlatego taka trochę koślawa w powiększeniu)
Pozdrawiam Andrzej Ziober
 _________________ Gdy stajesz przed problemem, szukaj rozwiązania, a nie obejścia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tempest

|
Wysłany: Pon Mar 06 2006, 16:22 Temat postu: |
|
|
| VEGETATHEPUPPET napisał: |
| proszę mnie nie dobijać |
Wydaje mi się, że po obejrzeniu tego radyjka, kolega VEGETATHEPUPPET przestał już się męczyć  _________________ Pozdrawiam
Tempest
Szukajcie a znajdziecie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ESP

|
Wysłany: Pon Mar 06 2006, 21:19 Temat postu: |
|
|
ide pobawic sie bierkami.... _________________ Le Coureur 1776 (Shipyard) - 5%
HMS Alert 1777 (Shipyard) - 100%
Yukikaze (AH 3/2003) - 100%
P-51C Mustang III (AH 3/2006) - 100%
Messerschmitt Bf109F-4 (AH 4/2005) - 100% |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tempest

|
Wysłany: Pon Mar 06 2006, 22:59 Temat postu: |
|
|
Na forum IPMS Polska można zobaczyć jeszcze to:
 _________________ Pozdrawiam
Tempest
Szukajcie a znajdziecie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piter

Wiek: 29 Dołączył: 30 Kwi 2004 Skąd: Bielsko-Biała / Wrocław
|
Wysłany: Wto Mar 07 2006, 11:16 Temat postu: |
|
|
Niech mnie ktoś przytuli  _________________ Bismarck GPM
Missouri
SH-60B |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Ziober
|
Wysłany: Wto Kwi 04 2006, 15:19 Temat postu: Lancaster Andrzeja Ziobra |
|
|
Wreszcie mam śmigiełka
a tu trochę na "fotografię wojenną" upozowany
Pozdrawiam Andrzej Ziober _________________ Gdy stajesz przed problemem, szukaj rozwiązania, a nie obejścia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rowin
|
Wysłany: Wto Kwi 04 2006, 16:19 Temat postu: |
|
|
ja ma pytanie Panie Andrzeju...
czytałem Pański artykuł w Skrzydlatej Polsce na temat robienia ogómienia w samolocie, czytałem go z nadzieją, że zdradzi Pan tajnik w jaki sposób pomalować oponę, aby wyglądała jak używana guma....niestety nie wspomniał Pan tam o tym....w takim wypadku czy mógłby Pan przybliżyć jak to zrobić??
z góry dziękuję i pozdrawiam _________________ "Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Ziober
|
Wysłany: Wto Kwi 04 2006, 17:07 Temat postu: Lancaster Andrzeja Ziobra |
|
|
Najpierw oponę malujemy czarnym matowym (ja używam Humbrola). Trzeba ją jakoś oczywiście w czymś unieruchomić, co przydaje się również po malowaniu. Po wyschnięciu, nie dotykając palcami opony, nacieram ją dwoma odcieniami drobno sproszkowanego szarego pigmentu (ja używam Windsor&Newton) Ale tylko po bokach. Część „bieżnikową” nacieram sproszkowanym grafitem z ołówka stolarskiego (miękki grafit). Nacierania za pomocą miękkiego pędzelka nr 1, przyciętego na krótko (włosie długości 3mm). Pędzelek po zmianie pigmentu dokładnie umyć i dokładnie wysuszyć (nic na mokro!). Jak już jest wszystko natarte (trzeba to zrobić z wyczuciem, tak jakby się cieniowało jakiś obrazek), pryskam na to mgiełką z fiksatywy (koniecznie tylko alkoholowa) i opona jest „gumowa”. Można oczywiście jeszcze jakieś mutacje kolorystyczne robić – błoto, etc., ale delikatnie, bo bardzo ubabrane opony samolotu wyglądają jakoś... niesamolotowo (no i w niektórych przypadkach – starty z betonowych pasów – duże błoto byłoby błędem merytorycznym).
(Opisy różnych śladów eksploatacji - polecam ubiegłorocze numery AeroPlana)
Pozdrawiam Andrzej Ziober _________________ Gdy stajesz przed problemem, szukaj rozwiązania, a nie obejścia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Serwer
|
Wysłany: Wto Kwi 04 2006, 19:15 Temat postu: |
|
|
Drugie zdjęcie super ,a sam model-Cudeńko  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać wydarzeń w tym forum
|