|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bartosz B.

|
Wysłany: Pią Lip 30 2010, 22:28 Temat postu: WESTERN RIVER 1:100 [Relacja] |
|
|
WESTERN RIVER
Jak wspominałem wcześniej, zakładam relacje z budowy wymienionego w tytule tylnokołowca. Jest to wycinanka DrafModelu wraz z laserowo wycinanymi częściami. Statek będzie prawdopodobnie w całości malowany (tutaj zastosuje schemat kolorów podany w modelarzu z brązowym dnem oraz ciemnymi pokładami i nadbudówką pasażerską miedzy pierwszym, a drugim pokładem. Do pomocy w budowie zakupiłem również leciwego MM jak i plany.
Sam model DrafModelu wydaje się jak by był wydany w pospiechu, według mnie leciwy prawe czterdziesto letni mały modelarz wygląda przy nim o wiele okazalej. Model na pewno nadrabia wycinanymi laserowo i grawerowanymi częściami (do zakupu opcjonalnie).
Jak na razie znalazłem jeden wielki problem który nie wiem jak rozwiązać, a mianowicie nie mam pojęcia jak pomalować napisy na burce na części 43 (uważam że ozdobne litery WESTERN RIVER i rysunek kotwicy ze sznurem powinny być dodatkowo wycięte na cienkim papierze lub dołożone jakieś kalki)
Na razie skleiłem kolo napędowe malowane błyszczącą gęsta pactrą, płaskim twardym pędzelkiem, aby uzyskać efekt podobny do majstrów co go malowali pewnie jakimiś ławkowcami prawie 150 lat temu.
Mam prośbę do osób które maja jakieś zdjęcia/rysunki na których widać jak w przybliżeniu mogła wyglądać sterówka lub któraś z sal nadbudówek to prosiłbym o pomoc _________________ W budowie:Trawler typ B-414 REGULUS // Wester River
Admital Graf Spee,Panzer 38 (t),U-boot Hecht, Molch,,Seehund,„NARVIK” Z-32
Ostatnio zmieniony przez Bartosz B. dnia Sro Sie 11 2010, 22:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
konradoo

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewa

|
Wysłany: Sob Lip 31 2010, 20:46 Temat postu: |
|
|
Będzie mi miło obserwować. _________________ MODELARNIA EWY |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MBig

Wiek: 42 Dołączył: 11 Mar 2003 Skąd: Bielsko-Biała i Szkocja
|
Wysłany: Nie Sie 01 2010, 3:03 Temat postu: |
|
|
Tez jestem ciekawy jak bedzie wygladal po sklejeniu, zwlaszcza, ze od dwoch lat (z dlugimi przerwami) robie Roberta E Lee wg planow Modelarza. _________________ Jak ogarnie mnie pracowity zapał, siadam sobie cichutko w kąciku i czekam, aż mi przejdzie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szydercza Gała

Wiek: 28 Dołączył: 05 Mar 2004 Skąd: ZIELONA WYSPA PEŁNA OWIEC
|
Wysłany: Wto Sie 03 2010, 0:03 Temat postu: |
|
|
nigdy nie mów że ostatni , co prawda nie są to lasery, z mojego "ulubionego" wydawnictwa, ale uważaj, laser upala więcej niz linia, więc zachowaj czujność wobez wroga narodu
Bartku a jaki numer ma ta pactra którą pomalowałeś koło? _________________ NUR FUR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
Wysłany: Pon Sie 09 2010, 18:24 Temat postu: |
|
|
Tak prezentuje się kadłub po szpachlowaniu, szlifowaniu malowaniu i ponownym szpachlowaniu oraz szlifowaniu.
Jest już przygotowany pod malowanie, myślę że pierwsza warstwę farby prysnę w aerozolu, a druga położę pędzlem.
 _________________ W budowie:Trawler typ B-414 REGULUS // Wester River
Admital Graf Spee,Panzer 38 (t),U-boot Hecht, Molch,,Seehund,„NARVIK” Z-32 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać wydarzeń w tym forum
|