Home

Home | Forum | ABC Modelarstwa | Galeria | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Szukaj
GRAND PRIX KW | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Email do Admina | Profil | Rejestracja | Zaloguj

U-boot Seehund 1:25 by Bartosz B. [Galeria]

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum modelarstwo kartonowe, plastikowe ... Strona Główna -> Karton i Papier - makulatura
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartosz B.

PostWysłany: Sob Lip 10 2010, 18:05    Temat postu: U-boot Seehund 1:25 by Bartosz B. [Galeria] Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam
Po trochę przydługawej przerwie, przydało by się coś pokazać skończonego, ponieważ dawno nic nie było. Na kończenie Regulusa nie mam obecnie warunków mieszkaniowych ani tym bardziej transportowych, wiec biedaczek leży siebie zmumifikowany i czeka na lepsze czasy.
Jakiś rok temu pod nożyk padł trzeci z mini U-Bootów w 1:25, a dokładnie jego dwie torpedy, które leżakowały mniej więcej do początku czerwca, kiedy to zabrałem się za resztę podwodnej trumny.

Tak wiec jest to u-boot SEHUND z GPM w skali 1:25 jeden z czterech jakie ukazały się w tym wydawnictwie. Tym razem tylko sama galeria końcowa bo i tak nie było by co pokazywać, a relacja zamknęła by się na pierwszej stronie.
Model przyjemny dla oka jak i w budowie, niestety ma kilka wad miedzy innymi tak jak reszta jego braci za duże wręgi, a przynajmniej ich większość. Dość poważnym błędem jest także złe naniesienie linii dzięki którym ustawiamy oś symetrii kadłuba, jest to prosty błąd który można było poprawić przed drukiem. Na modelu widniejącym na okładkach występują te same błędy które pojawiają się w trakcie budowy, ale jak napisał Szyderczy
Cytat:
"Projektant też człowiek, nie po to zrobił surówkę żeby coś poprawiać nie ?"

Sam model już praktycznie na finiszu zaliczył małe lądowanie dziobem na podłodze, ale udało się to jako tako nareperować i chyba nie wygląda tak tragicznie. Troszkę dużo fotek, ale sam nie wiedziałem które wybrać, miłego oglądania

Ostatnio zmieniony przez Bartosz B. dnia Nie Lip 11 2010, 8:53, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email    
Szydercza Gała

PostWysłany: Sob Lip 10 2010, 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

haha Miło że mnie cytujesz, ale jeszcze lepiej że kontynuujesz nasz QUEST haha , właśnie tego dziada miałem wziąść pod nóż następnego, ale chyba będę musiał zmienić koncepcję. Wygląda bardzo dobrze, nie ma czego się wstydzić, a że zaliczył "mordą o glebę" to i dobrze faszystowi jednemu nie? haha

3:2 dla Ciebie Wink

Powrót do góry
michal

PostWysłany: Sob Lip 10 2010, 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nieźle wygląda ten modelik brawa dla Ciebie Smile Co następne ? I czy będzie relacja? ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość    
BALROG

PostWysłany: Sob Lip 10 2010, 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

michal napisał:
Nieźle wygląda ten modelik brawa dla Ciebie Smile Co następne ? I czy będzie relacja? ;)

jasne że będzie bo jeszcze sie nie skończyła Twisted Evil

Powrót do góry
Bartosz B.

PostWysłany: Sob Lip 10 2010, 22:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Gała na razie 3:2 jak na mundialu, ale zapewne skończy się na 4:4 Wink .
Następne to będzie prawdopodobnie coś laserowego, pływającego, starego, dymiącego oraz zachodnio rzecznego. Czy będzie relacja? myślę ze tak, ale raczej niezbyt regularna i szczegółowa.

BALROG napisał:

jasne że będzie bo jeszcze sie nie skończyła Twisted Evil

i co najgorsza nie widać jej końca nawet w najcenniejszym tunelu, chyba dlatego że biegnie po łuku haha

BALROG

PostWysłany: Sob Lip 10 2010, 22:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Bartosz B. napisał:
Gała na razie 3:2 jak na mundialu, ale zapewne skończy się na 4:4 Wink .
Następne to będzie prawdopodobnie coś laserowego, pływającego, starego, dymiącego oraz zachodnio rzecznego. Czy będzie relacja? myślę ze tak, ale raczej niezbyt regularna i szczegółowa.

Czyżby kolejny Western River

Powrót do góry
Piotr80

PostWysłany: Nie Lip 11 2010, 0:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Gratulacje Seehunda! Bardzo ładnie zrobiony. Miałem okazję dokładnie sobie obejrzeć oryginał, choć w czarnym malowaniu, w Muzeum w Breście.
ORP Piorun (422) 1:50 R/C
ORP Groźny (351) 1:50 R/C
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość    
Bartosz B.

PostWysłany: Nie Lip 11 2010, 10:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

BALROG napisał:

Dokładnie, zestaw z draf model podobno już czeka na mnie w domu, pozostało jeszcze skompletować farby i inne potrzebne materiały. Myślę ze końcem wakacji coś pokaże.

Piterski

PostWysłany: Wto Lip 13 2010, 8:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Bartosz B. napisał:
BALROG napisał:

Dokładnie, zestaw z draf model podobno już czeka na mnie w domu, pozostało jeszcze skompletować farby i inne potrzebne materiały. Myślę ze końcem wakacji coś pokaże.

No to nie pozostaje nic innego jak czekać i wyglądać Twojej relacji.
Dla mnie to bardzo dobra wiadomość bo o poziom wykonania się nie obawiam i zobaczę z chęcią jak Ci będzie szła ta budowa. Mam ten zestaw z laserowymi dodatkami i robi na mnie duże wrażenie. Najbardziej te części cięte na cienkim papierze. Stach brać to w ręce takie są ażurowe i delikatne.

Bartosz B.

PostWysłany: Sro Lip 28 2010, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Dodam jeszcze jedno zdjęcie na niebieskim tle, oraz jedno z trójką ukończonych.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum modelarstwo kartonowe, plastikowe ... Strona Główna -> Karton i Papier - makulatura Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: