|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bartosz B.

|
Wysłany: Pon Kwi 30 2007, 16:03 Temat postu: U-booty w 1:25 Hecht, Molch by Bartosz [Relacja] |
|
|
Hecht
Wybór padł na miniaturowy okręt podwodny Hecht.
Jest to model opracowany w skali 1:25.
Zacząłem budowę zgodnie z instrukcja czyli od torpedy 533mm.
Wręgi okazały się minimalnie za duże, ale drobna korekta papierem ściernym załatwiła sprawę.
Poszczególne elementy torpedy:
Stożkowy „nos” wyoblałem końcówka nożyka, a następnie pędzelka. Klejone klejem bcg, a następnie zaimpregnowane od wewnątrz wikolem.
Torpeda przed lakierowaniem
Po lakierowaniu i uzupełnieniu retuszu.
Miejsca łączenia nie pokazuje bo jest „be” po zatem będzie kompletnie nie widoczne po przyklejeniu torpedy do okrętu. Przy okazji lakierowania torpedy psyknąłem wszystkie arkusze wycinanki. _________________ W budowie:REGULUS // DESPATCH No.9
Admital Graf Spee , Panzer 38(t) , U-boot: Hecht, Molch,Seehund , „NARVIK” Z-32 , Western River ,
Ostatnio zmieniony przez Bartosz B. dnia Pon Wrz 08 2008, 22:35, w całości zmieniany 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
Wysłany: Pon Kwi 30 2007, 16:21 Temat postu: |
|
|
Zapomniałbym w modelu brakuje 5 części (35, 40, 40a, 42 oraz 42a) w wycinance są tylko ich numery i puste miejsce, na szczęście są to elementy szkieletu. Napisałem maila do GPMu i na drugi dzień dostałem pdf’a z tymi elementami.
 _________________ W budowie:REGULUS // DESPATCH No.9
Admital Graf Spee , Panzer 38(t) , U-boot: Hecht, Molch,Seehund , „NARVIK” Z-32 , Western River , |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Borowski Rafał

|
Wysłany: Wto Maj 01 2007, 15:56 Temat postu: |
|
|
Witam!
To bedzie następny fajnie wykonany model przez ciebie. Powodzenia w dalszej budowie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
Wysłany: Wto Maj 01 2007, 18:46 Temat postu: |
|
|
Właśnie skończyłem kleci dziób łodzi, wyszło dość przyzwoicie.
Wystąpiły mi zgrzyty pomiędzy elementami 31 i 32, ale jakoś to połączyłem ze sobą.
Admital Graf Spee , Panzer 38(t) , U-boot: Hecht, Molch,Seehund , „NARVIK” Z-32 , Western River , |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
Wysłany: Sob Maj 05 2007, 18:53 Temat postu: |
|
|
Witam
Postanowiłem nieco zmieni kolejność budowy ponieważ stwierdziłem ze wygodniej będzie najpierw dokleić łożę torpedy i pasy które biegną na około kadłuba, mam pewność ze nic nie uszkodzę w czasie dalszej budowy.
Łożę uformowałem namaczając karton rozcieńczonym wikolem, a następnie owijając go na czymś okrągłym (w moim przypadku był to marker).
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
Wysłany: Pon Maj 07 2007, 21:23 Temat postu: |
|
|
Prawie ukończyłem statecznik pionowy, brakuje jeszcze kilku części (resztę dokleję po wykonaniu steru kierunku)
Również tutaj zrezygnowałem z wręg bliźniaczych i najpierw skleiłem poszycie na styk z wykorzystaniem pasków. Kolorowy karton na paski pozyskałem ze sklejki która była przeznaczona na cześć 37.
Cały sklejony element formowałem przy pomocy kleju bcg, a następnie wkleiłem w niego odpowiednio pomniejszone wręgi dla usztywnienia konstrukcji.
Tak to wygląda po przyklejeniu do kadłuba:
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz B.

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
yachcik2
|
Wysłany: Nie Maj 13 2007, 19:31 Temat postu: |
|
|
Bry!
Ładna, dokładna robota! Zachęca do zrobienia w powiększeniu oraz z silnikiem........hmmmm, może kiedyś! Gratuluję, podpatruję.....
pozdraiam - Sail |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać wydarzeń w tym forum
|