MAZ-543 (30-lat historii...)
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Kuuuurde, wygonili Grzegorza na GG.
Swoją drogą mam chyba wszystkie numery M-Hobby (do 56, nie wiem, czy następne już były) i chciałbym wiedzieć na ile ich plany są dokładne. A właśnie, może ktoś ma spisy treści, jakoś samemu nie chciało mi się tego spisywać i nie zawsze pamiętam co gdzie publikowali.
gulus
Swoją drogą mam chyba wszystkie numery M-Hobby (do 56, nie wiem, czy następne już były) i chciałbym wiedzieć na ile ich plany są dokładne. A właśnie, może ktoś ma spisy treści, jakoś samemu nie chciało mi się tego spisywać i nie zawsze pamiętam co gdzie publikowali.
gulus
ja chciałem tylko powiedzieć że koło oświęcimia( dokładnie w Bobku) jest jednostka jakiejś tam ochrony powietrznej czy czegoś związanego z rakietami i takimi duperelami i kierowca opowiadał mi że takim sprzętem jechali w jedną stronę ok 600 km(na szkolenia na otwartej przestrzeni-morzu)...więc wcale nie musi to być maszyna na krótkie odległości...ale najbardziej zaciekawiła mnie prędkość maksymalna jaką wykręcił ów szofer--ponad 100km/h ale spalał przy takiej jeździe nawet 115 lrado pisze:i tym bardziej, że nie jest to raczej pojazd dalekobieżny i ta niewygoda nie trwa długo.
.
BIELANY 2oo5-->probably the best party in the WORLD
nie wiem jaki to był sprzęt ale miał na grzbiecie radary i kabine z całym osprzętem do wykrywania samolotów nieprzyjaciela oraz nakierowywania rakiet. a co do tego tarnsportu eszelonem...na pewno jechał on na swoich kołach a nie był transportowany bo widziałem zdjęcia całego konwoju podczas eskorty wśród którego było kilka takich potworów
a co do tej prędkości to może faktycznie zmyślał...ja tylko powtórzyłem co on mi powiedział
a co do tej prędkości to może faktycznie zmyślał...ja tylko powtórzyłem co on mi powiedział
BIELANY 2oo5-->probably the best party in the WORLD
Gulus...powiadasz do 56 .... no to pomyślimy o czymś jeszcze oprócz M-HOBBY ...cos widzę że koledzy Ciebie zaniedbali.....:-)
Co do prędkości MAZA to ...hm.... hihihi z rakietą na plecach ...hihihihi prędkość maksymalna na drodze to ok. 60km/h w terenie praktycznie 30-40km/h (i to zależy jeszcze od tego jaka jakość jest tego bezdroża......) Podwozia specjalne tej wielkości nie rozwijają tak dużej prędkości....niedawno dostałem zdjęcia pokazujące że szarżowanie powyżej 50km/h i to na asfaltowej drodze tyle że w stanach zakończyło się bardzo poważnym wypadkiem...bezwładność pojazdów o takiej wadze jest nie wyobrażalna....Jankesom zderzyły się dwa M1070 HET z ładunkiem no i żołnierze niestety poginęli.... (kierowca i pomocnik jednego z OSHKOSH-y ciężko ranni...i zrobiła się afera bo trenowali przed Irakiem.... a tam bezdroża.... jak u mnie w mieście....)
Robi się fajnie...koledzy się rozkręcili....:-) tak trzymać... :-)
Co do prędkości MAZA to ...hm.... hihihi z rakietą na plecach ...hihihihi prędkość maksymalna na drodze to ok. 60km/h w terenie praktycznie 30-40km/h (i to zależy jeszcze od tego jaka jakość jest tego bezdroża......) Podwozia specjalne tej wielkości nie rozwijają tak dużej prędkości....niedawno dostałem zdjęcia pokazujące że szarżowanie powyżej 50km/h i to na asfaltowej drodze tyle że w stanach zakończyło się bardzo poważnym wypadkiem...bezwładność pojazdów o takiej wadze jest nie wyobrażalna....Jankesom zderzyły się dwa M1070 HET z ładunkiem no i żołnierze niestety poginęli.... (kierowca i pomocnik jednego z OSHKOSH-y ciężko ranni...i zrobiła się afera bo trenowali przed Irakiem.... a tam bezdroża.... jak u mnie w mieście....)
Robi się fajnie...koledzy się rozkręcili....:-) tak trzymać... :-)
fotki
Siema!!
Grzegorzu jak tylko sie naucze robic miniatury po pozminiam tam te foty, mam nadziej, ze komu się przydadza
Mógłbys pokazac fotki z tego zderzenia?? jesli nie na forum to @
Troche mnie to zaskoczyło ( ze auta zmasakrowane i pogineli ludzie) przeciez to powinny byc dosyc wytrzymałe pojazdy??
Pozdr. Nobel
Grzegorzu jak tylko sie naucze robic miniatury po pozminiam tam te foty, mam nadziej, ze komu się przydadza
Mógłbys pokazac fotki z tego zderzenia?? jesli nie na forum to @
Troche mnie to zaskoczyło ( ze auta zmasakrowane i pogineli ludzie) przeciez to powinny byc dosyc wytrzymałe pojazdy??
Pozdr. Nobel
Warsztat:
Broshuis Trailer - 73% - prace wstrzymane
MB Actros 6x4 - 60 %
Broshuis Trailer - 73% - prace wstrzymane
MB Actros 6x4 - 60 %