[R/G] Parowóz Px48 - Modelik
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R/G] Parowóz Px48 - Modelik
Witam,
Przyszedł czas aby nieśmiało poprowadzić swoją relacje. Wybór padł na parowóz z modelika Px48.
Kilka fotek z początków budowy:
a teraz stan aktualny:
oto efekty kilkumiesięcznej pracy
pozdrawiam
Przyszedł czas aby nieśmiało poprowadzić swoją relacje. Wybór padł na parowóz z modelika Px48.
Kilka fotek z początków budowy:
a teraz stan aktualny:
oto efekty kilkumiesięcznej pracy
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw lis 03 2016, 12:51 przez szerszeń, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [R] Parowóz Px48 - Modelik
Całkiem przyjemnie Ci to idzie. Koła masz laserowe, czy sam wycinałeś.
Na pewno warto poprawić zdjęcia, niech będą nie gorsze niż sam model ;)
Na pewno warto poprawić zdjęcia, niech będą nie gorsze niż sam model ;)
Szerszeń świetna robota. Duże przywiązanie do detali, delikatny brudzing, końcowy efekt będzie elegancki.
- Sklejacz Maciej
- x 102
Panowie kolejarze...
Za każdym razem gdy toczy się relacja jakiegoś parowozu zaglądam, podglądam i podziwiam. I choć to nie moja ulubiona bajka, to jednak nie zmienia faktu, że mój podziw dla waszych działań zaprawdę wielkim jest. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem zaprezentowanych tu efektów Twojej pracy
Podziwiam i czekam niecierpliwie na więcej bo zapowiada się kolejny wyborny model.
Za każdym razem gdy toczy się relacja jakiegoś parowozu zaglądam, podglądam i podziwiam. I choć to nie moja ulubiona bajka, to jednak nie zmienia faktu, że mój podziw dla waszych działań zaprawdę wielkim jest. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem zaprezentowanych tu efektów Twojej pracy
Podziwiam i czekam niecierpliwie na więcej bo zapowiada się kolejny wyborny model.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Witam. Jeśli jakkolwiek to pomoże, tutaj wrzuciłem mój skromny zbiór zdjęć Px48-1758.
http://chomikuj.pl/pawel_p_1/Galeria/Px ... 82*c4*99ka
(zmniejszone do 1mb/fotka, aby można było pobierać bez rejestracji). Może niektóre z nich przydadzą się na dalszym etapie, choć już dość duża część budowy za Tobą.
Po inspiracji relacjami od niki68 i twoją, również zakupiłem ten model, być może po pewnym czasie też wystartuję ze swoją własną. Póki co masz kolejnego widza, powodzenia w budowie.
http://chomikuj.pl/pawel_p_1/Galeria/Px ... 82*c4*99ka
(zmniejszone do 1mb/fotka, aby można było pobierać bez rejestracji). Może niektóre z nich przydadzą się na dalszym etapie, choć już dość duża część budowy za Tobą.
Po inspiracji relacjami od niki68 i twoją, również zakupiłem ten model, być może po pewnym czasie też wystartuję ze swoją własną. Póki co masz kolejnego widza, powodzenia w budowie.
dzięki za zdjęcia, na pewno się przydadzą w dalszej budowie a także każdemu kto będzie chciał skleić ten model. Czekam teraz aż pokażesz swoje zmagania z tą wycinanka, będę kibicował
Model tego parowozu jest dobrze opracowany ,skleja się go przyjemnie i raczej trudno byłoby go sknocić Piszesz z wrodzoną skromnością ,że do perfekcji jeszcze daleka droga ale zdjęcia pokazują całkiem wysoki poziom wykonanej pracy i chyba w tym przekonaniu nie będę sam .Warto się wysilić ,dodać coś od siebie by mieć większa satysfakcję z wykonanej pracy .Z przyjemnością będę podglądał ciąg dalszy .Powodzenia .
januszmk Pisząc że daleko mi jeszcze do perfekcji, mam świadomość że brakuje mi doświadczenia i chyba poniekąd cierpliwości bo na pewno wiele elementów można wykonać inaczej, lepiej. Ale nie było by zabawy gdyby się wszystko udawało idealnie od razu, trzeba pokombinować.
A tymczasem powoli i z mozołem powstają kolejne elementy.
Dziękuje za kibicowanie i pozdrawiam,
A tymczasem powoli i z mozołem powstają kolejne elementy.
Dziękuje za kibicowanie i pozdrawiam,