Z ekspozycją w domu problemu nie będzie bo miejsce bez problemu się znajdzie. Ewentualnym problemem może być transport na powiedzmy jakąś wystawę bądź konkurs, ale i tutaj mam kilka pomysłów.Tempest pisze:A mnie ciekawi gdzie będziesz eksponował takiego kolosa To coś około 251 cm długości będzie.
[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: [Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Kolejne dwa elementy gotowe. Pojedyncze działko to 137 elementów
Flakvierling C38
Flakvierling C38
Co tu dużo mówić... klasa!
Pozdrawiam
Darek
Darek
- Bartosz B.
- x 7
No na tej drugiej fotce widać o wile więcej
Powiedz, wszystko to Twoja robota czy masz do tego statka jakieś gotowe elementy ?
Powiedz, wszystko to Twoja robota czy masz do tego statka jakieś gotowe elementy ?
Mam toczone lufy robione na zamówienie.
Dzisiaj musiałem uzupełnić po kilka elementów w budowie działek - zapomniałem o śrubowych mocowaniach pojedynczych karabinów. Tym samym ilość elementów na każde z działek wzrasta do 145
Dzisiaj musiałem uzupełnić po kilka elementów w budowie działek - zapomniałem o śrubowych mocowaniach pojedynczych karabinów. Tym samym ilość elementów na każde z działek wzrasta do 145
Tomku, a można prosić o zdjęcie jednego działka w jakiejś dużej rozdzielczości. Będzie można dokładnie podziwiać to cudo. Ja się ciągle nie mogę nadziwić, gdzie upchnąłeś tyle części. U mnie model końcowy to jest góra jakieś 250 - 300 części.
mr_tom sorki ale robienie fotek w makro (czyli modelarski onanizm jak to ktoś kiedyś fajnie nazwał) nie jest najlepszym sposobem na prezentację detali moim zdaniem. Nie piszę tak dlatego że wstydzę się swojej pracy ale jak wiadomo duże powiększenie pokazuje rzeczy których i tak w normalnym oglądaniu widoczne nie są. Na fotce powyżej i tak działka pokazane są w niemal dwukrotnym powiększeniu i tyle wystarczy jak na mój gust. Mam nadzieję że kiedyś będzie dane pokazać model w całej okazałości szerszej publice i wtedy będziecie mogli oceniać każdy widoczny detal.
Kolejne elementy gotowe i mogę je odłożyć na półkę. Pojedyncze dwudziestki w liczbie sztuk 12+1 zapas. Pojedynczy karabin to 62 odrębne części czyli łącznie 806 elementów.
i wszystkie razem
i wszystkie razem
Nie, nie, nie. Ty na pewno masz duże zapałki, wykałaczki, matę, a te działka to mają przynajmniej 10cm wysokości. Ja nie widzę innej możliwości zmieszczenia tam 62 elementów.
Tomek po prostu policzył "oczka" w chwytaku łusek
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom