*[Relacja/Samochód] TATRA AV 14 powiększona do 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Relacja/Samochód] TATRA AV 14 powiększona do 1:25
Witam kolegów. Model TATRA AV 14 ale w skali 1:25, bo oryginał czeski jest w 1:32.
Tak wygląda stan na dziś
Rama
Koła
Silnik
Podest
Siłowniki
Przed i po malowaniu
Proszę o Wasze uwagi
Pozdrawiam SZAD
Tak wygląda stan na dziś
Rama
Koła
Silnik
Podest
Siłowniki
Przed i po malowaniu
Proszę o Wasze uwagi
Pozdrawiam SZAD
- Heinrich Kosmala
- x 164
Heinrich
dziękuję. Każda pochwała = zachęta.
Rurka o którą pytasz to siłownik wysięgu, musi być ruchomy. Żeby nie wysuwał się zbyt daleko, a przez to nie wypadał potrzebne jest ograniczenie wysuwu.
Drugi koniec nitki jest przyklejony wcześniej do końca tej srebrnej ruchomej rurki.Wystarczy wysunąć go na żądaną odległość, przykleić nitkę wewnątrz rurki/ najlepiej CA/na je końcu i odciąć.
Tutaj więcej http://www.papermodels.pl/index.php?topic=8194
Następne zdjęcia zmniejszę.
pozdrawiam
dziękuję. Każda pochwała = zachęta.
Rurka o którą pytasz to siłownik wysięgu, musi być ruchomy. Żeby nie wysuwał się zbyt daleko, a przez to nie wypadał potrzebne jest ograniczenie wysuwu.
Drugi koniec nitki jest przyklejony wcześniej do końca tej srebrnej ruchomej rurki.Wystarczy wysunąć go na żądaną odległość, przykleić nitkę wewnątrz rurki/ najlepiej CA/na je końcu i odciąć.
Tutaj więcej http://www.papermodels.pl/index.php?topic=8194
Następne zdjęcia zmniejszę.
pozdrawiam
Witam kibiców
Relacji ciąg dalszy, choć nie wiem czy nie końcowy.
Zabrałem się za kabinę i w zasadzie już byłem w ogródku, gdy stała się rzecz straszna a wręcz katastrofalna.
Zobaczcie sami:
no i katastrofa
Wypadła mi z rąk i co ja mam zrobić?
Doradźcie coś bo na budowę od nowa to ja siły nie mam.
szad
Relacji ciąg dalszy, choć nie wiem czy nie końcowy.
Zabrałem się za kabinę i w zasadzie już byłem w ogródku, gdy stała się rzecz straszna a wręcz katastrofalna.
Zobaczcie sami:
no i katastrofa
Wypadła mi z rąk i co ja mam zrobić?
Doradźcie coś bo na budowę od nowa to ja siły nie mam.
szad
b_milek
OK, ale problem w tym, że już pare elementów do budy dokleiłem i szlifowanie teraz to jest problem. Poza tym boję się, że malowanie tylko kawałka będzie widoczne.
Mam zamiar trochę go przykurzyć i może to rozbicie wyeksponuję, ale nigdy tego nie robiłem, więc boję się, że nie wyjdzie. Jeśli ktoś wie jak to dobrze zrobić to proszę o radę.
lancer
Nie wykupiłem AC, a "TAM" aż tacy laicy nie siedzą.
SZAD
OK, ale problem w tym, że już pare elementów do budy dokleiłem i szlifowanie teraz to jest problem. Poza tym boję się, że malowanie tylko kawałka będzie widoczne.
Mam zamiar trochę go przykurzyć i może to rozbicie wyeksponuję, ale nigdy tego nie robiłem, więc boję się, że nie wyjdzie. Jeśli ktoś wie jak to dobrze zrobić to proszę o radę.
lancer
Nie wykupiłem AC, a "TAM" aż tacy laicy nie siedzą.
SZAD
Z niejakim zdziwieniem a w zasadzie zaskoczeniem odkryłem, że moja TATRA zyskała w oczach administracji tytuł zdjęcia tygodnia.
Nie spodziewałem się aż takiego wyróżnienia. Biorąc pod uwagę małe zainteresowanie forumowiczów tematami cywilnych samochodów ciężarowych mianowanie mojego modelu do rangi zdjęcia tygodnia jest dla mnie wyróżnieniem na miarę zdobycia 1-szego miejsca w konkursie .
Z wyrazami szczerej wdzięczności pozostaję SZAD.
PS. Nadal nie pojmuję co zdecydowało o takim ruchu. SA
Nie spodziewałem się aż takiego wyróżnienia. Biorąc pod uwagę małe zainteresowanie forumowiczów tematami cywilnych samochodów ciężarowych mianowanie mojego modelu do rangi zdjęcia tygodnia jest dla mnie wyróżnieniem na miarę zdobycia 1-szego miejsca w konkursie .
Z wyrazami szczerej wdzięczności pozostaję SZAD.
PS. Nadal nie pojmuję co zdecydowało o takim ruchu. SA