| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
bartee
|
Wysłany: Nie Cze 27 2010, 18:57 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o wydanie to nie planuję go. Wiem, że temat modelu jest bardzo atrakcyjny ale sam projekt ma wiele wad, z którymi nie do końca umiem sobie poradzić (być może jest to zwykłe lenistwo). To jest główna przyczyna przez, którą wydania nie będzie. Model będzie udostępniony za free zaraz po tym jak zmontuje go w całość i dorobię instrukcje.
A oto progres prac:
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin1323

|
Wysłany: Pon Cze 28 2010, 23:29 Temat postu: |
|
|
samoloty robią wrazenie. tym bardziej czekam na antka gdyż 1/72 to moja ulubiona skala.
...znowu sie czepiam ... :d ale czyba szachownica na spodzie skrzydeł jest ciut za mała. nawet jak na tej skali tak jak porównuję do fotek to mniej wiecej o 1/3 1/4 swojej wielkości
źródło
http://www.airfoto.pl/?module=Photos&action=Single&id_ph=63599&size=2
czekam z niecierpliwością na modelik. tym czasem konczę rozgrzebanego morrisa z modelika _________________  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hator
|
Wysłany: Wto Lip 06 2010, 0:54 Temat postu: |
|
|
| bartee napisał: |
Jeśli chodzi o wydanie to nie planuję go. Wiem, że temat modelu jest bardzo atrakcyjny ale sam projekt ma wiele wad, z którymi nie do końca umiem sobie poradzić (być może jest to zwykłe lenistwo). To jest główna przyczyna przez, którą wydania nie będzie. Model będzie udostępniony za free zaraz po tym jak zmontuje go w całość i dorobię instrukcje.
|
Po zdjęciach widać, że model jest sklejalny, więc źle nie jest. A poprawić zawsze coś można. :-)
Osobiście poruszam się w nieco większej skali, ale model i tak uważam za warty zainteresowania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bartee
|
Wysłany: Pon Lip 12 2010, 16:01 Temat postu: |
|
|
Oto sklejony model
Wyszło średnio. Szczególnie kłuje w oczy dziura na samym środku powierzchni natarcia skrzydeł i źle dopasowane elementy przodu kadłuba. Ale 3 An'a kleił nie będę . Poprawki w projekcie były nanoszone w trakcie klejenia ale nowych części nie drukowałem chyba z szacunku do lasów deszczowych . Poprawiłem również szachownice. Teraz jeszcze jakaś instrukcja by się przydała. Nie wiem ile czasu to zajmie bo obecna praca odbiera mi wszelką ochotę do działania . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hator
|
Wysłany: Pon Lip 19 2010, 23:27 Temat postu: |
|
|
| Jak dla mnie to model piękny i wart sklejenia. A niedokładności przecież można sobie samemu poprawić, skoro to będzie wersja do pobrania.:-) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xer
|
Wysłany: Wto Lip 20 2010, 18:10 Temat postu: |
|
|
model bardzo fajny i nie wiem dlaczego miałby odbierać ochotę na dalszą pracę może gdy ten ukończysz to pokusisz się o kolejny projekt ?
ale to przyszłość... a na dziś z pewnością mogę powiedzieć, że model chciałbym skleić. Płatny czy darmowy, przyjemność będzie równie wielka...
pozdrawiam i powodzenia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bartee
|
Wysłany: Sro Lip 21 2010, 10:53 Temat postu: |
|
|
Prace nad instrukcją trwają. A chęci do pracy odbiera mi praca zarobkowa a nie ta nad projektem. Instrukcja wcześniej czy później powstanie więc proszę o cierpliwość . Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin1323

|
Wysłany: Sro Lip 28 2010, 13:54 Temat postu: |
|
|
Ja też sobie już rezerwuję miejsce na półce ... i czekam  _________________  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
belfast

|
Wysłany: Sro Lip 28 2010, 20:49 Temat postu: |
|
|
ostatnio jakoś nie bawią mnie samoloty, może to przez pracę ale tego Antka na pewno skleję  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin1323

|
Wysłany: Nie Sie 22 2010, 9:56 Temat postu: |
|
|
puk...puk... co słychać nowego w projekcie?  _________________  |
|
| Powrót do góry |