Witam wszystkich!
To może w pierwszej kolejności ustosunkuję się do wypowiedzi kolegów.
Raduss:Fotel pilota zrobiłem tak, jak w Albatrosie i innych modelach. Wersja z drewna jest tylko szkieletem. Na tym były jeszcze poduszki-chyba

. Tego nie mogłem sprawdzić. Jeśli dysponujesz jakimiś materiałami na ten temat, to ja chętnie je wykorzystam. Co do otworów w tablicy to nie za bardzo wiem o jakie Ci chodzi. możesz tu śmiało wstawić jakieś foto, aby to wyjaśnić.
Sebastian B.:Ale o co chodzi? Napisałeś tylko, że szczeliny są nierówne i w nierównych odstępach. Ja zaintrygowany tym faktem zmierzyłem linijką wszystkie odległości i wyszło, że faktycznie dwie są lekko przesunięte, ale reszta jest ok. Przesunięcie też nie jest wielkie. Możesz uwierzyć mi lub dla aparatu. Ja się tu nie staram pokazać jaki dobry jestem modelarz, tylko co kleję. Nie zwalam też winy na aparat-po prostu na żywo naprawdę wygląda to lepiej.
Druga sprawa-
Piotterowi chodziło chyba o krawędź cięcia,a nie rozmieszczenie otworów. Nacięcia robiłem skalpelem-również są proste.
Tad: Jednemu podoba się to, drugiemu tamto. Wszystkim się nie dogodzi. Na pewno znajdzie się tu paru modelarzy, których dzieła podobają się wszystkim, ale ja sie do nich nie zaliczam i zdaję sobie z tego sprawę. Może nigdy nie osiągnę takiej precyzji, jak Oni, ale nie znaczy to wcale, że nie będę próbował. A krytyka jest zawsze potrzebna. Dla mnie każda opinia jest ważna!
Czas już skończyć te rozważania i pokazać, co dziś zmajstrowałem. Nie jest tego znowu niestety wiele. Kokpit powoli się buduje:
Jako że jestem zapalonym kartografem

, to wykonałem sobie mapkę bliżej nie ustalonego terenu

Mapka znajdzie się oczywiście w kieszeni zamocowanej na burcie kokpitu. Doszła też przepustnica. Teraz zrobię orczyk, a potem Vickersy.
Pozdrawiam!