Mały update. Wstawiłem jakieś resztki starych mebli: nie potrzebna półka odwrócona pionowo, kawałek blatu kuchennego i hoker.
Pomieszczenie niby małe; wejście niskie, że pokłony za każdym razem wymagane, ale okazało się, że zmieścił się blat o długości 160 cm i szerokości 50cm.
W pionowej półce będą poziome przegródki na arkusze, kartony, teczki i inne papiery (mieści się format A4 z lekkim zapasem).
Dobrym pomysłem na przechowywanie są pudła po warzywach i owocach. Mają zestandaryzowany rozmiar i wzmocnienia w narożach, dzięki czemu można je spokojnie układać jedno na drugim.
Najprawdopodobniej nie będę kombinował z dodatkowymi półkami w przyszłych drzwiach, bo okazuje się, że miejsca jest tu chyba wystarczająco. Myślę, że moja kolekcja "niesklejonych" Małych Modelarzy (ok 200szt.) też tu znajdzie swoje miejsce.
Odnośnie oświetlenia to faktycznie mogę tylko ubolewać nad niedostatkiem światła dziennego, no ale któż z Nas nie lepi po nocach? Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii jaki rodzaj oświetlenia i jakie parametry powinien mieć, aby jak najzdrowiej doświetlić swoje miejsce pracy?
P.S. Temat traktuję z mocnym przymrużeniem oka ;) gdzie przerost formy nad treścią będzie oczywisty. przygotowania>sklejanie