Aparat w komórce

wszystko o fotografowaniu i prezentacji modeli

Moderatorzy: kartonwork, Bartosz B.

Awatar użytkownika
Łukasz K.
Posty: 925
Rejestracja: wt paź 07 2003, 18:08
Lokalizacja: Gdańsk

Aparat w komórce

Post autor: Łukasz K. » śr lis 05 2003, 13:04

Czy ktoś może robił zdjęcia (zwłaszcza modelom :) ) aparatem wbudowanym bądź przyczepianym do telefonu komórkowego? Jaka jest jakość takich zdjęć? Jakie są parametry takich aparacików?
0 x

Awatar użytkownika
qrchak
Posty: 673
Rejestracja: pn sie 25 2003, 19:19
Lokalizacja: Wawa

Post autor: qrchak » śr lis 05 2003, 13:16

Swinger zapomnij o tym, to tyko bajer nie wiadomo do czego. Robiłem zdjęcia takim aparacikiem przyczepianym do motrolli, na zdjęciu na dworze prawie nic nie widać.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

HYBRYD
x 1

Post autor: HYBRYD » śr lis 05 2003, 14:12

A ja mam aparat wbudowany w Sagem my x - 6. I jestem zadowolony !!
Jak na aparat wbudowany w telefon, naprawdę robi dobre zdjęcia. Zresztą sami zobaczcie :

W telefonie jest 2,6 Mb pamięci. Aparat robi zdjęcia w 2 rozdzielczościach : Zdjęcie rozdzielczości 640/480, ma około 40 kb. Można robić jeszcze zdjęcia formatu komórkowego, te średnio ważą około 8 kb.

Prezentowane zdjęcia są prosto z aparatu, i nie były poddawane żadnej obróbce.
Ostatnio zmieniony śr lis 05 2003, 14:25 przez HYBRYD, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x

Awatar użytkownika
qrchak
Posty: 673
Rejestracja: pn sie 25 2003, 19:19
Lokalizacja: Wawa

Post autor: qrchak » śr lis 05 2003, 14:17

Ciekawe, ale zdjęcia jakoś ni ma :mrgreen:
0 x
Si vis pacem, para bellum.

HYBRYD
x 1

Post autor: HYBRYD » śr lis 05 2003, 14:31

No i zdjęcie zrobione w nocy. Prezentowane zdjęcia nie są w rozdzielczości 640/480, ograniczenia serwera.
Zdjęcie Kennego, a właściwie jego twarz jest lekko w pikselach, a to dlatego, że model był drukowany na plujce.
0 x

Awatar użytkownika
qrchak
Posty: 673
Rejestracja: pn sie 25 2003, 19:19
Lokalizacja: Wawa

Post autor: qrchak » śr lis 05 2003, 14:36

Hehe zmieniłem zdanie, te co widziałem to tyko zabawkowe aparaty. Sagem widać jest ciut lepszy. A ma lampę błyskową :?:
0 x
Si vis pacem, para bellum.

HYBRYD
x 1

Post autor: HYBRYD » śr lis 05 2003, 14:46

Aparat nie ma lampy błyskowej, właściwie jest ona zbyteczna. W telefonie jest program, który cyfrowo rozjaśnia zdjęcie. Aparat ma do 4 x zoom cyfrowy. Co jest jeszcze fajne, na ekranie wyświetla Ci sie podgląd rzeczywisty robionego zdjęcia.
0 x

Awatar użytkownika
qrchak
Posty: 673
Rejestracja: pn sie 25 2003, 19:19
Lokalizacja: Wawa

Post autor: qrchak » śr lis 05 2003, 16:53

Do fotorgafowania modeli wystarczy :mrgreen:
W sumie lampa nie potrzebna :zeby:
0 x
Si vis pacem, para bellum.

Awatar użytkownika
jaceksw
Posty: 180
Rejestracja: wt mar 11 2003, 16:34
Lokalizacja: Kraków

Post autor: jaceksw » śr lis 05 2003, 19:57

Zdjecia w mojej galeri sa zrobione 7650, bez zadnej dodatkowwej obrobki.

Jacek
0 x

Awatar użytkownika
Vivit
Posty: 1717
Rejestracja: wt mar 11 2003, 8:42
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: Vivit » śr lis 05 2003, 20:05

Hmmm jak słysze tekie wypowiedzi to zastanawiam się po co firmy fotograficzne typu Olimpus, Kodak, Fuji, Pentax...itd...produkują aparaty skoro te z cyfrówki są dobre...??????
Trzeba sobie jasno powiedzieć tego nie da sie w żaden sposób porównać. Aparat fotograficzny obojętnie czy cyfrowy czy normalny ma o wiele większe możliwości niż ten w telefonie.
Taki w telefonie to zabawka za którą się płaci i to sporo. Przykładowo telefon Nokia 7650 kosztuje 3000 zł. (cena bez promocji)
Czy nie lepiej kupić telefon bez aparatu za 1000zł tej samej firmy i np: Aparat OLIMPUS C-720 który ma 10 krotny zoom optyczny !!!!! i 4 x cyfrowy, ma możliwość zapisywania krótkich sekwencji wideo do 5 min wraz z dzwiękiem..itd.... o możliwościach nie będę pisał bo są kolosalne....taki właśnie chcę kupić...
0 x
Pozdrawiam okrętowiec Vivit
Obrazek

ODPOWIEDZ